02 Haziran, 2010

KEVSER RUHİ "SAÇLARI DELİ ÇORUH"


Kevser Ruhi’nin “Saçları Deli Çoruh” okuduğum ilk öykü kitabı. Güzel çabucak, bir telaş içinde okunuveren kitabını, yalın ve zengin dilini, doğa ve insan betimlemelerini çok beğendim. Tavsiye olunur, banakalırsa okuyun derim. Farklı farklı öyküler okumak insanı hem çok dinlendiriyor, hem hiç yormaksızın dinginleştiriyor. Bence tüm kitap severlerin ara sıra kitaplıklarına kattıkları öyküler ile, ufuklarını açmaları, hayal ve gerçek arasındaki bağlantıyı öyküler ile yakalamanın tadına varmaları gerekiyor.

''Hani uçuruma çekilme duyumsaması olur ya içimizde,Kevser Ruhi'nin anlatımı da böyle.Evet,baş döndürücü,hatta tehlikeli ama güzel de!''
Sadık Aslankara-Cumhuriyet Kitap

"...Gönül yarası dediğinin, buruk gülümsemeyle anımsanan bir çift ela göz olduğunu anlatmadıydı bana. Ben de sesindeki berraklığın yorgun ruhuma iyi geldiğini söylemedim, bir de 's'leri söylerken ne kadar dayanılmaz olduğunu...""Saçları Deli Çoruh", kurda kuşasökmeyen sınır çizgilerinin acımasız bir yasağa, sevdanın, sınırı geçtikten sonra kedere dönüştüğü "karşı yaka" da hasretçeken insanların, acının, sevincin, mutluluğun, düşün ve cenazenin, ayrılığın ve kavuşmanın iç içe geçtiği, öyküler...İlk kitabı "Kehribar Kadınlar" ile özgün bir öykücü olduğunu kanıtlayan Kevser Ruhi, "Saçları Deli Çoruh" ta da zengin dili, imgeleri, doğa ve insan betimlemeleriyle başarısını sürdürüyor.

1 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Not aldım canım bunu da.Kitap listesi için ayrı bir blog açmak durumundayım artık :) sevgiler.