21 Mayıs, 2010

MAKARNALI BÖREK (SU BÖREĞİ TADINDA)


Resmin böyle göründüğüne bakmayın siz, çok lezzetli ve gerçekten sanıyorum margarin ile yaptığım tek börek olduğu için su böreği tadında bir börek. Resim'in güzel görünmeyişi benim tamamen bu konuda ki kabiliyetsizliğimden. Ama güzel resim çekmeyi de, öğreneceğim inşaallah ...
Malzemeler
2 adet yufka
¾ fiyonk makarna
¾ paket margarin (benim daha az koyuyorum)
3 adet yumurta, beyaz peynir, 1 demet maydanoz

Büyük boy fırın tepsisini yağlayın.Tuzlu suda haşlanan makarnayı süzün. Bir yufkayı tepsinin altına serip, yağı eritip soğuttuktan sonra içine yumurtaları kırın. Bu malzemenin 1/3’ünü yufkanın üzerine döküp yayın. Üzerine haşlanmış makarnanın yarısını yayın ve onun üstüne peynirli harcın yarısını koyun. Bunların üstüne kalan yufkanın yarısını serin. Yumurtalın harcın 1/3’ünü ve peynirli harcı ilave edin. Son yufka parçasını serin. Üzerine yağlı yumurtanın geri kalanını döktükten sonra fırında kızarana kadar pişirin.

5 yorum:

sarı mutfak-hande dedi ki...

çok severim çok bak şimdi görünce canım çekti yine:))))
ellerine sağlık canım

oznurunelemekleri dedi ki...

hımmm harika görünüyor canım ellerine sağlık sevgilerimle

EBRULİ dedi ki...

Su böreğinden farksız oluyor gerçekten de.Bayılırımmm.Ellerine sağlık canım :)

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Merhaba Serap,
Sen beğenmiyorsun belki ama görüntüsü de çok güzel.
Lezzetini de buna benzer (içinde bol süt olan) bir tarifi ben de çok sık yaptığım için biliyorum.
Ellerine sağlık. Ben tereyağ ve zeytinyağ karışımını kullanıyorum bu börekte. O zaman daha çok su böreğine benziyor.İstersen bir de böyle dene.
Sevgiler,

Serap dedi ki...

Merhaba,

Zeytinyağ+tereyağ karışımını mutlaka deniyeceğim.Beğenileriniz ve güzel yorumlarınız için teşekkürler.