11 Mayıs, 2010

PATATESLİ KOL BÖREĞİ

Malzemeler:
6 adet yufka
6-7 adet orta boy patates
1/2 kaseden biraz fazla yağ
su

Patatesleri haşlayıp, ezdikten sonra bir tencereye biraz yağ ve salça ilave edip, kokusu çıkana kadar kavuruyor, patatesleri ve tuzu da ilave edip ılımaya bırakıyoruz. Yufkayı tezgaha serip, üstüne yağlı ve sulu harçtan yumurta fırçası ile sürüyoruz. Sonra yufkanın kenarından yaklaşık dört parmak katlıyor ve üstüne yine yağlı, sulu harçtan sürüyor, patatesleri uzunca koyuyor ve çok sıkı olmayan bir rulo yapıyoruz. Sonrası malum yukarıda görüldüğü gibi, ruloları birleştirip, kalan yağlı ve sulu harcın içine yumurta kırıp bunu da üstüne sürüyor, ve eğer isterseniz, haşhaş, çörekotu, susam ilavesi ile pişiriyoruz.

1 yorum:

EBRULİ dedi ki...

Yumuşacık da olmuştur o şimdi :) Ay bayılırım patatesli böreğe.Nasıl canım çekti :)Ellerine sağlık afiyet olsun canım.