Malzemeler
6 adet yufka
250-300 gr kadar kıyma
2 tane irice soğan
1 adet idice rendelenmiş patateş (çiğ)
1 bardak kadar yoğurt (ben göz kararı koyuyorum)
göz kararı sıvıyağ (çeyrek su bardağı kadar)
biraz su (yarım bardak kadar)
1 yumurta
Soğanı biraz sıvıyağ ile pişirip, kıymasını ilave edip biraz soğan ile çevirdikten sonra rendelenmiş patatesi ekliyor ve tuz, karabiber, pul biber ilave ediyorum. Yukfayı tezgaha alıp, sıvı karışımı (yumurta hariç) slikon fırça ile yufkaya sürüyorum. Yufkayı dörde böldükten sonra geniş kenarına kıymalı harçtan koyup, sıkı olmayacak şekilde önce sigara böreği gibi, sonrada gül şeklinde sarıyorum. Kalan sıvı harcı içine yumurtayı ilave ettikten sonra bol miktarda böreklerin üstüne sürüyorum. Sıvı harcınız çok fazla olsa bile hiç problem değil, ne kadar bol olur ise börekler o kadar lezzetli oluyor. Çörekotu, haşhaş, susam, evde ne varsa üstüne serpip pişiriyorum. Sonrası malum, evde kapış kapış gidiyor.
3 yorum:
Ben de çok seviyorum,ellerine,emeğine sağlık canım..
Hayırlı cumalar diliyorum..
sevgilerimle..
AA BENDE BUGÜN YAPTIM EŞİM ÇOK SEVER..ELLERİNE SAĞLIK.
SEVGİLER
kıyma patates uyumunu severim ellerine sağlık canım
Yorum Gönder