08 Aralık, 2009

ELMALI TURTA

Hem yapımı kolay, hem oldukça hafif ve şık bir tatlı


½ paket margarin
1 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
Göz kararı un (hamur yumuşak olacak)

3 elmayı 1.5 çay bardağı şeker ile pişirip tarçın dök ve soğumaya bırak. Diğer malzemeleri yumuşak kıvamda hamur yapıp iki ceviz büyüklüğünde ayırdıktan sonra yağlanmış tepsiye yay. Üzerine elmayı koyup ayrılan hamurdan uzun ince şeritlerle kafes kafes şekil ver. Fırından çıkınca soğutup üzerine pudra şekeri dök. Sonrası malum, herkese afiyet olsun.

2 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

Sahane görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.

sarı mutfak-hande dedi ki...

çok severim çok nefis görünüyor ellerine sağlık