13 Mayıs, 2010

VİŞNELİ BROWNİ

Özellikle çocuklar Browni yemeye bayılıyorlar. Bu tarifi siteye ilk yazmaya başladığımda yazmış (Damla çikolatalı muffin) ve mutlaka deneyin, hazır brownilere çok benziyor hatta çok daha güzel oluyor demiştim. Tariflere ekleme ve değişik değişik yapmayı sevdiğim için buzdolabında çekirdeklerini ayıklayıp dondurduğum vişnelerden ilave etmeye başladım. Vişne ilavesi ile damla çikolatalı muffin oldu mu size vişneli browni. Banakalırsa mutlaka deneyin, çok beğeneceksiniz.



Malzemeler
2 yumurta (oda ısısında)
200 gr toz şeker(1 su bardağı)
200 gr. un (1 su bardağı)
6 çorba kaşığı kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
150 ml. süt (1,5 çay bardağı-oda ısısında)
150 gr. margarin veya tereyağı (eritilmiş) yada 1/2 su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı kadar damla çikolata
Dondurulmuş vişne

Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtalım. Yumurta ve şekeri şeker iyice eriyinceye kadar çırpalım. İçine süt koyup tekrar çırpalım. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. En son yağı ekleyip karıştıralım ve kek kağıtlarına paylaştıralım. Üstlerine iki tane vişne (dondurulmuş olduğu için önceden çıkartıp biraz beklitiyorum ki çözülürken ki suyu aksın) koyuyorum ve arzu ederseniz damla çikolata da koyabilirsiniz.

3 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Çocuklar da ben de bayılıyorum vişneli browniye özellikle.Tatlı ekşi mayhoş tadına doyamıyorum.E bi de kakaolu olunca yeme de yanında yat :)Ellerine sağlık canım.afiyet olsun.

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Serapcım, yardımın için teşekkür ederim. Tüm önerileri dikkate alacağım. Sen tazeyken börek koyduğunda sonuçtan memnun kalıyormuydun?

Bu arada browniler mükemmel görünüyor.

Serap dedi ki...

Bir kaç defa su böreği koydum, çıktıklarında gayet iyi idiler. Poğaçalar ve kurabiyeler de aynen koyduğunuz gibi çıkıyorlar. Mail'i cevaplamakta geç kaldım, siz bugüne bir çözüm bulmuşsunuzdur sanıyorum.Umarım istediğiniz gibi olmuştur.