23 Ekim, 2009

TAVUK SCHNIZTEZL TARİFİ



Yapmak istediğiniz kişi sayısının yarısı kadar göğüs eti gerekiyor. Göğüs etine elinizin avuç içiyle bastırdığınızda istediğiniz incelikte kesebilirsiniz. 1 tane göğüs etinden iki yada üç (keseceğiz inceliğe bağlı) parça çıkıyor. Kalın keserseniz eti döverek de inceltebilirsiniz. Bunun dışındaki malzemeler yine yapacağınız adete bağlı olarak çırpılmış yumurta ve galeta unu (ben kurutulup robottan çekilmiş bayat ekmekleri değerlendirmeyi tercih ediyorum ki daha iri oldukları için daha gevrek olmasını da sağlıyor). Galeta ununa pul biber ve kekik koyup karıştırıyorum. Tavuk etini önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp çok az yağ konulmuş tavada önlü arkalı kızartıyorum. Hem yapımı çok kolay, hem sunumu oldukça şık ve genelde beğenilerek yeniliyor. Yanına makarna ve patates kızartması da çok yakışıyor.

Hiç yorum yok: